Lijkt het je leuk om zelf te gaan duiken?

Duiken is leuk! Hoe komt het anders dat zoveel mensen plezier beleven aan de duiksport?

Elk begin gaat gepaard met aarzeling en de een heeft soms wat meer tijd nodig dan de ander. Maar… iedereen kan het leren en daarbij wordt je goed begeleid door ervaren instructeurs. Als je zeker wilt weten of duiken wel iets voor jou is, maak dan eerst een proefduik voordat je begint aan de cursus.

Een proefduik, ook wel introductieduik, bestaat uit een gedeelte theorie en één uur praktijk in het zwembad.opleiding-1

Tijdens de theorie krijg je een uitleg over wat duiken inhoudt, waar je je aan dient te houden en de begrippen worden besproken. Als je alles hebt begrepen vul je een eigen verklaring en een gezondheidsverklaring in. Dan weet je dat je veilig onder water kunt en de instructeurs en begeleiders weten wie ze mee onderwater krijgen.

Bij het zwembad wordt je voorzien van de uitrusting en ga je te water. In kleine groepjes ga je enkele oefeningen doen die besproken zijn tijdens de theorieles. Deze oefeningen zullen plaatsvinden in het ondiepe gedeelte van het zwembad. Eenmaal gewend aan het gevoel onder water zul je al snel naar het diepere gedeelte gaan. Mocht je problemen hebben met sommige oefeningen dan zal apart, één op één de oefeningen nog eens rustig met je worden geoefend. Maar het belangrijkste tijdens zo'n introductieduik is : alles mag, niets hoeft… het moet leuk zijn! Na afloop praten we meestal nog even bij in de kantine.

De kosten van een introductieduik zijn € 15,00

Als het je wat lijkt om een introductieduik te maken, neem dan contact met ons op door het volgende formulier in te vullen. Voor  meer informatie mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Je duikbrevet halen, waarom eigenlijk?

Met het halen van je 1* (open water) duikbrevet leer je hoe je veilig kunt duiken. Daarnaast heb je bijvoorbeeld een duikbrevet nodig als je op vakantie uitrusting wilt huren of een duikfles wil laten vullen. Tijdens je duikcursus je leer je alle basisvaardigheden die nodig zijn om zelfstandig te duiken. Uiteraard is het verstandig en soms zelfs vereist om met name op onbekende duikstekken met een ervarener duiker als buddy mee te duiken.

Wat leer ik?

In de cursus leer je alle beginselen van de duiksport.

De cursus bestaat uit 3 modules, wat betekent dat je stap voor stap leert duiken.

Kennisontwikkeling

Je leert zaken over het effect van druk op je lichaam, hoe je voor jou de beste uitrusting kunt uitkiezen, en waar je rekening mee moet houden bij het plannen van een duik.

Zwembadsessies

Het zwembad is een veilige gecontroleerde omgeving. Hier leer je onder toezicht van je instructeur de basisvaardigheden van het duiken. Zo leer jij je duikset in elkaar te zetten, water te verwijderen uit je masker (onder water) en nog veel meer.

Buitenwater

Het buitenwater! Daar komt alles samen. Je gaat samen met je instructeur en je buddy’s duiken in een plas in Nederland. Afhankelijk van de duikstek kun je duiken tussen de vissen, kreeftjes en waterplanten. Een totaal andere wereld gaat voor je open! In het buitenwater moet je laten zien wat je in het zwembad geleerd hebt.